Anbefaler å investere i Spania igjen

Mener bunnen snart er nådd - dette bør du satse på.

Spaniaavisen

Publisert 6. august 2013 10:51

COSTA BLANCA

Mangemiliardær og investor Wilbur Ross anbefaler investorene å putte pengene sine i det kriserammede Spania. Han mener Spania nå er svært nær bunnen og sier det er på tide å investere i landet.

Ross anbefaler eiendom og bank for investorene.

Skal du investere i spansk eiendom? Sjekk disse prospektene først

– Det var eiendom som drev det verste kaoset, og som la press på de spanske bankene.Jeg tror at eiendomsprisene er nær bunnen. De tradisjonelle kjøperne av ferieboliger har kommet tilbake, både briter og tyskere. I tillegg har en ny gruppe kommet inn, nemlig russerne. Det er første gang jeg kan huske at russerne har stått for en betydelig andel av ferieboligkjøpene i Spania, skriver DN.no som siterer CNBC.

I motsetning til mange andre land har Spania en reell økonomi med en reell produksjonsindustri – spesielt i nord, konstaterer Wilbur Ross:

– Økonomien er ikke bare turistbasert. For det andre har landet lange tradisjoner innenfor bankvesenet, dere flere av de spanske bankene er store i sør-Amerika, spesielt i Brasil og Mexico. For det tredje har myndighetene gjort en bra opprydning i bankene. De har fjernet mye giftige eiendeler og har tvunget dem til å skyte inn ny kapital. De har presset frem endel fusjoner for å konsolidere.