Ambisiøse planer for kultur og idrett i Torrevieja

34.000 kvadratmeter til 3,1 millioner euro.

Spaniaavisen

Publisert 25. desember 2008 19:32

TORREVIEJA

Planene ble presentert på en pressekonferanse tirsdag, og vil gi et gedigent løft for både sport og kultur i Saltbyen hvis de blir gjennomført. Anlegget er planlagt i tilknytning til Antonio Soria parken på 300.000 kvadratmeter. I første omgang tenker man seg en utbygging som binder friidrettsanlegget Daniel Plaza sammen med fotballbanen Vicente García. Totalt vil da dette anlegget kunne ta imot 10.000 tilskuere.

Dessuten planlegger man ti tennisbaner og seks squash-baner med en rugbybane på tegnebrettet. Bare rugbybanen vil okkupere 17.000 kvadratmeter. Det blir også utendørs basseng og hotellsenger for sportsutøverne. I tillegg er det planlagt en ishall til flerbruk, en sykkelbane og en skatepark.

I fase to av prosjektet planlegger de fast messeplass på 10.000 kvadratmeter. Her skal Feria de Mayo og andre messer kunne avholdes. Fredagsmarkedet i Torrevieja er også tiltenkt plass i dette området på 80.000 kvadratmeter, som også skal kunne kombineres med større konserter og andre arrangementer. Tilskuerkapasiteten blir på formidable 50.000 personer. I tilknytning til dette mrådet blir det også et servicebygg, med blant annet plass til politiet.

Borgermester Pedro Hernández Mateo (PP) håper at første fase skal ferdigstilles i 2009, så sant det finansielle går i orden. Hele prosjektet kommer på i overkant av tre millioner euro.