Ambassadøren styrker båndene med spanjolene

Besøker Valencia denne uken for se på samarbeidet mellom Norge og Spania.

Spaniaavisen

Publisert 30. mars 2011 06:47

VALENCIA

De 25.000 nordmennene som bor i Valencia-regionen, spesielt på Costa Blanca, har kommet til landet hovedsakelig på grunn av klimaet og den flotte kystlinjen. Men det ikke folk er klar over er at det i fjor var flere spanske turister i Oslo og Bergen, enn tyske.

Ifølge ambassadør Torgeir Larsen er dette en gledelig utvikling. Økningen av spanske turister til Norge var på hele 12 prosent i 2010. Selv om det reiser betydelig flere turister fra Norge til Spania, viser utviklingen at spanjolene blir mer nysgjerrige på Norge. Og det spanske markedet er stort, og veldig interessant for Norge.

Larsen fortalte også representanten for den valencianske regjeringen, Ana Botella, at man i Norge nå lærer elevene i skolen mer og mer spansk i forhold til andre fremmedspråk. Noe all migrasjonene fra Norge til Spania og Valencia får mye av skylden for.

Når det gjelder handelen mellom de to landene er den i favør Spania. Norge importerte varer for totalt 127 millioner euro i 2010. Hovedsakelig frukt, grønnsaker, biler, keramikk og sko. Motsatt vei var det en import av norske varer til Spania for 90 millioner euro. Mesteparten er olje.