Altmuligmann i Altea er blitt forfatter

Restauratør, byvandrer, flamencodanser og vinmaker Åge Folkestad er klar med egen bok.

Spaniaavisen

Publisert 29. juni 2011 20:07

ALTEA

Åge Folkestad har mange baller i luften. Det beste er at de fleste ballene blir også tatt ned og realisert. Siste skudd på stammen er boken om Altea – ”Altea i mitt hjerte”. Historien til den vakre byen nord på Costa Blanca. Etter en rekke år som guide på byvandringsturene, deler nå Folkestad litt av sin kunnskap om Altea med resten av folket.

– Jeg har gått svanger med bokplanene en rekke år, men jeg startet ikke skrivingen før i januar 2010. Det vil si at jeg har jobbet med boken aktivt i halvannet år. Ikke på langt nær på full tid. Til det har jeg for mye å gjøre på restauranten, med byvandringene og ikke minst lanseringen av vår egen vin, sier Åge Folkestad.

Les også: NRK-kjendis gjorde opptak til ny TV-serie i Albir

Boken kom i salg fra 1. juli. Den kan bare kjøpes på restaurant Casa Vital og er trykt i et førsteopplag på 2000 eksemplarer. Boken er lettlest. Skrevet på en enkel og informativ måte. Den inneholder mange flotte bilder, blant annet av fotosjef i avisen Fædrelandsvennen i en årrekke, Arild Jacobsen.

– Meningen er å selge boken i forbindelse med byvandringene mine. Men jeg har allerede fått forespørsler fra en spansk bokhandel om jeg ikke kan oversette boken til spanske så de kan begynne å selge den. De andre bøkene som er utgitt omkring historien rundt Altea er både gamle og veldig tunge å lese. Nesten litt vitenskapelige, forteller den nybakte forfatteren.

Les også: Alfaz del Pi satser enda mer på nordmenn

Folkestad har studert både spansk historie, latinamerikansk historie og religionsvitenskap ved universitetet i Bergen. Han hadde derfor litt tyngde bak seg når han satte seg foran Mac-en og begynte skrivingen.

– Jeg har fått masse støtte og hjelp til boken fra mine eldre spanske naboer. De har stadig kommet med nye opplysninger og historier rundt Altea og dens utvikling. Jeg har til og med vært hjemme hos en spanjol som hadde en spesiell vase i stuen. Vasen hadde han selv vært med å grave opp i Altea la Vella. Vasen er 3000 år gammel og kommer fra fønikerne. Dette viser hvor langt tilbake i tid det har vært handel ut fra Altea, sier han.

Leiebil i Spania. Gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

”Altea i mitt hjerte” er først og fremst skrevet for nordmenn som er interessert i historien til byen. Kombinert med en byvandring er boken helt perfekt. Men den kan leses også helt uten en tur med Åge rundt i de trange gatene i Altea.

– Nå er jeg bare glad jeg er ferdig med bokprosjektet. Det er blitt mye jobbing de siste seks månedene. Innspurten av boken kom samtidig med at jeg lanserte Casa Vital sin egen vin. Men jeg er fornøyd med sluttresultatet, og håper også publikum vil være det, sier en stolt, sliten og glad forfatter, Åge Folkestad.