Altea har fått egen guidebok

Kulturguide viser turister og fastboende byens skatter.

Spaniaavisen

Publisert 16. august 2014 05:19

ALTEA

Altea har nå fått en guide som gir en dyp innsikt i byens kulturarv. Ifølge forfatteren, arkitekten Miguel del Rey Aynat fra Altea, er bokens formål å avsløre byens kulturelle skatter for tilreisende og kulturentusiaster.

Guiden er i et enkelt og praktisk format på kastiljansk og engelsk med flotte illustrasjoner og bilder. Guiden inneholder en rekke turruter i byens hager, langs kystlinjen og i fjellene. Den forteller også om de ulike kulturene som har satt sitt historiske preg på Altea.

Guiden ble presentert denne uken av forfatteren Miguel del Rey Aynat i la Casa Toni el Fuster med representanter fra det offentlige og kulturinteresserte tilstede. Ifølge forfatteren ble guiden «født» etter en lang prosess spesielt med å innhente informasjon og fakta om byens unike kulturav. 

Miguel del Rey Aynat er også forfatteren bak en rekke bøker om valenciansk arkitektur. Han publiserte for et par måneder også sin første roman med tittelen “Bartolomé” som tar oss med til Altea på slutten av det 18. århundre.

En felles tråd i boken er historiske data som han blander med virkelighet og fiksjon i disse årene med endring fra det gamle regimet til liberalismen.