Altea fortsetter kampen mot palmebillen

Her er man verst rammet.

Spaniaavisen

Publisert 20. november 2014 11:03

ALTEA

Siden 2004 da Altea kommune oppdaget den første pesten forårsaket av den røde palmebillen (Rhynchophorus ferrugineous), har mange palmer på offentlig og privat eiendom blitt ødelagt.

Rødbillen som kommer opprinnelig fra Sørøst-Asia, ble først oppdaget i Andalucía i 1995. Den legger sine egg i stammen på palmene. Larvene spiser opp stammene innenfra og ødeleggelsene som følge av dette fører til en rask død for treet.

Altea kommune har forsøkt å begrense skadeomfanget, men ifølge Jaime Sellés i kommunen har resultatene vært skuffende.

Les også: Her sliter man med furupest forårsaket av bille

Et av de mest berørte områdene i byen er Avenida de la Nucia hvor kommunen i den siste tiden har blitt nødt til å fjerne 10 palmer. 

– Disse vil nå bli erstattet og fler nye palmer vil også bli plantet i flere sentrale områder i byen. Til dette arbeidet har vi et budsjett på 18.000 euro, sier Sellés.

Sellés ønsker å minne beboere og eiere av tomter med palmer om at selv om det er vanskelig å bekjempe billen så bør de ikke gi opp, fordi det er svært viktig med skadedyrkontroll for å hindre spredning.

Han sier at i år har kommunen klart å redusere noe av spredningen og at den synes å være under kontroll. Og understreker at i de siste ukene har temperaturen holdt seg høy og at billen da sprer seg lettere.