Altea byr på flere spennende arrangement i påsken

Her er oversikten.

Spaniaavisen

Publisert 12. april 2014 08:20

ALTEA

I påskeuken arrangerer kommunen i Altea kunsthåndverksmarked, konserter i eremittkirkene, teaterforestilling og fem guidede turer i byens historiske og naturskjønne omgivelser.

Innbyggere og turister får under påskeuken muligheten til å bli bedre kjent med byen og dens flotte turområder og severdigheter, samt en smakebit på hva byen har å by på av kunst og kultur. 

Kommunen arrangerer fem guidede turer fra 15. til 20. april. Den første turen er tirsdag 15. april og går langs elven Algar. Turen varer i to timer og starter fra rådhusplassen i sentrum av byen. Den andre turen finner sted 16. april og går langs den en klassisk ruten med navn «Conoce Altea» gjennom gamlebyen.

Les mer om påskeprogrammene her

Dagen etter kan man oppleve «fiskernes sykkelsti». Ruten følger stien langs kystlinjen til det maritime området i byen. Fredag kan man gjøre seg kjent med Altea la Vella med guided tur i området. Den siste turen, lørdag 20. april, går langs «den romerske veien».
Interesserte må melde seg på dagen før turen til turistinformasjonen som er i rådhuset i sentrum av Altea. 

De pittoreske eremittkirkene ligger nesten bortgjemt og kan være vanskelig å få øye på i bybildet i Altea. Noen er sentralt plassert, mens andre ligger litt mer avsides. I forbindelse med påsken åpner kirkene dørene og inviterer til varierte konserter av høy kvalitet med dyktige musikere. Konsertene starter 12. april i eremittkirken Santa Barbara og avsluttes 19. april i eremittkirken Sant Lluis.

Syv forskjellige konserter i syv forskjellige kirker med variert musikk fra kammermusikk til opera og zarzuela. Konsertene starter klokken 19.00 på hverdager og klokken 12.00 på søndag og helligdager.

Interessert i det som skjer i Altea? Her finner du mer

21 kunstnere presenterer sine arbeider på kunsthåndverksmarkedet under påskedagene 16.-20. april på kirkeplassen i gamlebyen. Markedet arrangeres hver påske og sommer og kunstnerne som i år er valgt ut viser et rikt utvalg av skinnvarer, smykker og keramikk av høy kvalitet. Markedet holder åpent fra klokken 12.00 – 22.00.

Lone Bergerstuen har bodd på Costa Blanca nord i fire og et halv år, det siste halve året i Altea. Hun kjenner til arrangementene kommunen tilbyr til innbyggere og turister i forbindelse med påsken.

– Det er bra at kommunen tilbyr så mange aktiviteter under påskeuken. Altea er en flott by som har mye å by på og mange av aktivitetene gjør det mulig for oss som bor her og turister til å bli enda bedre kjent med denne vakre byen. Jeg kjenner spesielt godt til kunsthåndverksmarkedet som arrangerers hver påske og sommer og syntes det er et fantastisk marked med mange flotte ting. Det hadde vært spennende og vært med på de guidede turene, men dessverre så skal jeg ikke oppholde meg her hele påsken, sier Lone Bergerstuen.

Siden 1980 har amatørteatergruppen «Pla i Revés» i Altea satt opp et stykke om Jesus siste dager på jorden. Stykket spilles i Palau Altea 12. april klokken 20.30 og billetter kan kjøpes to timer før forestillingen og koster 10 euro. 

Mer informasjon om arrangementene fås på kommunens informasjonskontor.