Alt du trenger å vite om Calpe

Ta turen - her er alt innen gangavstand. Vi gir deg alt du trenger å vite om Calpe.

Spaniaavisen

Publisert 31. oktober 2009 15:08

CALPE

Flotte strender. Historiske byggverk. Sjømat i superklassen. Fiskebasar hver dag og en fantastisk turmulighet opp på fjellet som ligger midt i sentrum. Kan det bli bedre?

Alt ligger i gangavstand. Ute på Calpe finner du noe for en hver smak. Byen, som ligger nord på Costa Blanca, er ikke så kjent blant skandinaver. Calpe har desidert flest tyskere, selvsagt samme med en hel haug engelskmenn som over alt i Spania, av byene på Costa Blanca. Det er så mange tyskere som bor på Calpe at de har egen Oktoberfestival. En skikkelig kopi av originalen i München. Fra 1. til 12. oktober flyter ølet i store telt hvert eneste år ute rundt klippen.
Calpeklippen blir kalt Lille Gibraltar – ikke uten grunn. Fjellet likner visstnok på originalen helt syd i Spania. Og kjentfolk hevder at man på klarværsdager kan se helt ut til Ibiza fra toppen av klippen. Ikke over til Afrika som fra Gibraltar…

Les også: Se vår bildeserie fra Torrevieja

Foruten Oktoberfestival kan Calpe by på vakker natur, spansk atmosfære og mange eksempler på gammel og fin bebyggelse. Et spesielt festlig innslag i Calpe-miljøet er de daglige fiskeauksjonene. I havna ligger 16-18 trålere som før soloppgang drar ut på havet. Ved 17-tiden returnerer de, og da starter fiskeauksjonen. Den trekker til seg oppkjøpere fra Valencia i nord til Cartagena i sør. Artig å oppleve og en garanti for de aller ferskeste og beste fiske– og skalldyrrettene på restaurantene i havneområdet.

Les også: Ingen ny veiløsning for Calpe

Byen Calpe er tredelt med en gammelby oppe mot hovedveien. En trivelig havn ved Peñon de Ifach og feriebyen nede ved den flotte stranden Playa de la Fossa. Faktisk minner Calpe ikke så lite om Benidorm, bare i en langt mindre utgave. Man finner de samme skyskraperne rundt klippen som man kjenner fra skylinen i Benidorm. Man har en turistdel, og en gammelby. Calpes smale gater i gamlebyen står der som bevis på svunne tider med sine etterlevninger av bymurer.

Les også: Se våre bilder fra frodige Elche

For å komme til Calpe fra Costa Blanca Syd, er det enklest å ta motorveien AP 7 nordover. Ta avkjørsel mot Altea og følg N-332 noen kilometer nordover. Etter du har kjørt gjennom bomstasjonen i Altea er det godt skiltet mot Calpe. På veien dit ligger også havnen Campomane (Marina Greenwich) som vi har omtalt tidligere. Den spesielle russisk ortodokse kirken ligger også på like ved N-332 mellom Altea og Calpe. Så ved en tur til Calpe kan du oppleve mange forskjellige severdigheter.