Alicante er provinsen med flest kvalitetsstrender i Spania

Hele 64 strender og 14 marinaer i provinsen fikk blått flagg for 2017.

Spaniaavisen

Publisert 11. mai 2017 09:16

TORREVIEJA

For turismen på Costa Blanca betyr kvaliteten på strendene mye, og nok en gang er Alicante den provinsen i Spania som kan skilte med flest blå flagg.

I 2017 kan 64 strender og 14 marinaer i Alicante henge opp det blå flagget, melder Europa Press. Det er to strender og en marina mer enn i fjor. 

Tettest med strender som har fått utmerkelsen, er det på Orihuela Costa med blå flagg på Punta Prima, Cala Bosque (La Zenia), La Caleta-Cabo Roig, Cala Capitán-Cabo Roig, Aguamarina, Campoamor, Barranco Rubio, Cala Estaca og Cala Mosca, som har får blått flagg for første gang. Nytt er det også at  Marina de las Dunas i Guardamar del Segura får blått flagg.

I Torrevieja er det strendene El Cura, Los Náufragos, Cala Piteras, Los Locos og La Mata som kan henge opp flagget.

I Alfaz har Albir-stranden fortsatt sitt blå flagg, og i Benidorm beholder Levante-stranden, Mal Pas og Poniente-stranden flaggene. I Altea kan man henge det opp på La Roda og Cap Blanc.

I hele Valencia-regionen er det tildelt blått flagg til 129 strender og 15 marinaer. Det gjør Valencia til regionen med flest blå flagg på strendene. I Valencia-provinsen fikk 34 strender blått flagg, det samme antallet som i Castellón, hvor det også er en marina med blått flagg.