Alfaz: Superstudent Isabel fikk åtte 10-ere

Norske Isabel Andergren går ut av spansk videregående skole med gjennomsnittskarakter på 9,8! Nå har 18-åringen fått æresstipend av den spanske staten. Se web-TV her.

Spaniaavisen

Publisert 17. juni 2009 18:12

ALFAZ DEL PI

Det er aldri tidligere skrevet ut et så godt artiumsvitnemål i Benidorm-området – uansett nasjonalitet. 18-årige Isabel Andergren fikk åtte 10-ere og to 9-ere på vitnemålet. I Spania har de nemlig et karaktersystem fra 0 til 10. At man da klarer et gjennomsnitt på karakteren 9,8 er sensasjonelt. Nå får den norske jenta betalt hele sitt første år på universitetet av spanske myndigheter på grunn av superkarakterene.

– Sitter du inne og pugger hele året?
– Nei, langt i fra. Jeg trener friidrett fem ganger i uken. Har kjæreste som jeg treffer så å si hver dag og går ut og koser meg med venner i helgene. Men har jeg prøve en mandag, er jeg hjemme og leser i helgen. Da går jeg ikke ut. Ellers var jeg på skolen fra klokken 08 til 15 hver dag. Etterpå var det hjem og spise middag med mamma og pappa, før det var på trening fra halv seks til halv åtte om kvelden. Skolearbeidet gjorde jeg i løpet av et par timer etter dette, sier Isabel Andergren til Vikingposten.

Les også: Toppkarakterer til mesterstudium i Alfaz

For dette er ikke en dame som bare er opptatt av skolen. Hun lever et tilnærmet normalt liv for en 18-åring. Forskjellen er nok at Isabel har en skyhøy arbeidsmoral for skolearbeidet, og når det er prøver, oppgaver og annet som er på timeplanen, velger hun bort alt annet. Også friidretten.

– Skolen har alltid hatt førsteprioritet. Selv om det også er blitt noen gullmedaljer på friidrettsbanen, er det skolearbeidet som betyr mest for meg. Jeg driver med sprint. 60-, 100- og 200-meter. Men når jeg begynner på universitetet i Alicante til høsten, kommer jeg ikke lenger til å være aktiv i noen friidrettsklubb. Da blir det skole på fulltid hele uken, sier Isabel og smiler lurt.

Hun kom til Spania som 9-åring. Pappa Helge Andergren er tannlege i Alfaz og mamma Maria jobber med regnskapet for sjømannskirken. Isabel begynte faktisk på en norsk skole først, men der ble hun bare to måneder før foreldrene bestemte at hun heller burde gå på spansk skole, siden de kom til å bli boende i Spania.

Les også: Veronica (18) – ung redaktør i Alfaz

– Jeg har gått på samme skole hele tiden. Lopa de Vega i Benidorm. En privat spansk skole. Vi har alle uniform med slips, og man kan være elev ved skolen fra man er to år til man går ut videregående. Og det skal ikke legges skjul på at mange dumper på skolen i Spania. Det hender ofte at elever må gå et skoleår om igjen. Karakterpresset er ganske stort her, forteller hun.

– Hva er så planene dine for fremtiden?
– Jeg skal studere jus og økonomi parallelt ved universitetet. Dette kommer sannsynligvis til å ta sine seks–syv år. Når det gjelder jobb har jeg ingen konkrete planer. Det eneste jeg hadde som drøm når jeg var yngre var å kunne gå på jobb i fine klær, ha eget kontor og jobbe med noe innen økonomi. Nå er det sikkert mange som smiler godt, men jeg har fremdeles ikke forandret målsetningen. Jeg vet ikke nøyaktig hva jeg vil jobbe med. Først må jeg fullføre utdannelsen ved universitetet, sier Isabel Andergren.

Ledelsen ved Institutt Lope de Vega i Benidorm sier til Vikingposten den aldri har hørt om noen elev ved en videregående skole som hadde 10 i alle fag. Det beste vitnemålet som noen gang var skrevet ut i badebyen på Costa Blanca er det til jenta fra Smestad i Oslo.

Se video under.