Alfaz-par klare for OL i London

Steinar og Hilde Tislevoll fra Alfaz del Pi er håndplukket til å være med på OL i London denne sommeren.

Spaniaavisen

Publisert 20. juni 2012 21:19

ALFAZ DEL PI

OL-kirken ligger midt i smørøyet i London. Kun tre-fire stasjoner fra hovedanlegget til sommerens store arrangement. Sjømannskirken i London trengte hjelp til å gjennomføre alle sine gjøremål for nordmenn under sommerens olympiske leker – derfor kontaktet ledelsen i Bergen ekteparet Steinar og Hilde Tislevoll.

– Vi ble spurt om å hjelpe til under OL. Fra 27. juli til 12. august.
Steinar skal være vaktmester og altmuligmann, mens jeg skal inn som en del av vertskapet, sier husmor Hilde Tislevoll.
Ekteparet Tislevoll jobbet ved Sjømannskirken i London i tre år frem til de kom til kirken i Albir/Villajoyosa i 2006. Hilde var husmor og Steinar var vaktmester.

Finn hjelp i vår bransjeguide

– Jeg kjenner kirkebygget i London som min egen bukselomme. I og med at vaktmesteren ble sykemeldt nå like før sommeren, tok ledelsen i Sjømannskirken kontakt med oss for å høre om vi kunne stille opp. Kirken i London er et gammelt bygg fra 1927, og skulle det skje noe når den er full av nordmenn under OL, er det godt å ha en kjentmann der. Vi gleder oss til oppholdet, men det blir garantert hard jobb. Kirken skal ha åpent fra klokken 10 til 21 hver dag under hele OL, forteller Steinar Tislevoll.

Hovedoppgaven til ekteparet Tislevoll blir å ta imot folk, lage mat og servere.

– Kirken har et spennende program gjennom hele OL. Med konserter og masse annet. Vi kommer nok ikke til å få med oss noen øvelser live, men vi skal se det meste vi kan på storskjerm i kirken. Billettene til så å si alle øvelsene er allerede utsolgt. Dessuten kommer det til å bli trangt om plassen i kirken. Det eneste ledelsen kunne garantere oss av fasiliteter var hver vår seng… Vi er forberedte på masse jobb og mye moro på kirken, sier Hilde Tislevoll.

Verken Steinar eller Hilde er lidenskapelig opptatt av sport. De har så masse annet å bruke fritiden på enn å se på TV hjemme i Alfaz. Ingen av de to vet stort om verken norske eller internasjonale stjerner på idrettshimmelen.

– Jeg skal prøve å lære meg navnene på noen av de norske utøverne. Kanskje noen av dem stikker innom på kirken også, sier Steinar og avslører at han ikke har peiling på hvem som er med i OL.
– Er ikke håndballjentene til Norge med da? Jeg har i hvert fall hørt om dem tidligere. Håndball er gøy å se på, sier Hilde og smiler lurt.

PS! Hele ledelsen i Sjømannskirken med generalsekretær Audun Myhre og utenlandssjef Asbjørn Vilkensen i spissen skal også være med å jobbe på kirken under OL.