NYheter

Alfaz minnet Utøya-ofrene

12 år etter terrorangrepet.


ALFAZ DEL PI

Lørdag 22. juli ble det i Alfaz del Pi holdt en minnemarkering for ofrene for Utøya-massakren, et angrep som for tolv år siden sjokkerte det norske samfunnet og også Alfaz del Pi kommune.

Møtepunktet var fredsparken Johan Galtung, rundt Paraboloid-skulpturen av Agustín Ibarrola.

Tilstede fra kommuneledelsen var ordfører Vicente Arques og byråd Martina Mertens, representanter fra politiske partier i kommunen, samt politikere og representanter for Sjømannskirken i Albir.

På tolvårsdagen for det tragiske angrepet som fant sted i Oslo og på øya Utøya, ønsket Alfaz del Pi å vise støtte og solidaritet med det norske folk og spesielt med ofrene og deres familier.

Og å understreke at terrorisme i alle dens former og manifestasjoner utgjør en av de mest alvorlige truslene for fred og kriminalitet.

Blomster som et tegn på respekt ble lagt ved foten av skulpturen av Agustín Ibarrola, et symbol på solidaritet og forening av folkeslag.

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.