Alfaz-elever lager gigantisk veggmaleri

Elever på Den norske skole Costa Blanca i Alfaz del Pi er i full gang med å smykke ut en av veggene på skolebygningen.

Spaniaavisen

Publisert 5. juni 2014 08:36

ALFAZ DEL PI

Barna har gått på malerkurs gjennom hele skoleåret og avslutter nå kurset med et stort veggmaleri. Lærer og kunstmaler Hans Petter Fjugstad sier til Vikingposten at det tidligere har vært et maleri på veggen, som nå er borte etter flere år med slitasje. 

– Rektor Knut Lithell ønsket et nytt maleri og jeg tenkte det kunne være et flott prosjekt å gjøre sammen med mine elever, sier Fjugstad. 

De har arbeidet med veggen i tre uker og planen er at den skal være ferdig til skolens sommeravslutning i slutten av juni.

– Vi maler norsk og spansk landskap. Elevene har selv vært med på å bestemme motiver. I tillegg til å male norsk fjellandskap med snø og skiløpere og spansk strand med lekende barn ønsket de også å male dyr. Vi fant ut at det kunne være fint å få med en zoologisk hage også i utsmykkingen som vi nå er i full gang med, sier Fjugstad.

Det er den fjerde utsmykningen Fjugstad gjør i Spania, men den første sammen med barn.

– Det er veldig givende å jobbe med barn. De er utrolig flinke og veldig interesserte i å lære. Nå er intiativet på topp og det er en liten utfordring å få de til å avslutte når timen er over. De storkoser seg og det gjør også jeg, sier Fjugstad.

Ida Bekka er opprinnelig fra Bergen, men bor nå i Altea. Hun har vært med på malerkurset siden skolestart.

– Det er kjempemorsomt å male på veggen. Vi bruker både spray, pensler og masse farger. Jeg liker best å bruke pensel fordi jeg da kan male flere detaljer. Jeg gleder meg til hele bildet er ferdig. Jeg begynte på malerkurset i høst og har lært mye. Læreren min er veldig flink, sier Ida Bekka.