Alfaz del Pi: Skal vise fram kolleksjonen sin

Designer-Thomas klar for sitt livs moteshow. 

Spaniaavisen

Publisert 29. september 2009 17:09

ALFAZ

Designer Thomas A. Andersson (44) i Alfaz skal neste torsdag vise frem kolleksjonen sin på Hotel Playa Albir. Et så stort moteshow har mannen bak klesmerket Allan-A Clothing aldri tidligere arrangert.

Festsalen på Hotel Playa Albir rommer 300 mennesker. Sannsynligvis blir den fylt opp 8. oktober når Andersson viser frem kolleksjonene for høst og vår. For den svenske designeren er populær. Han har allerede solgt store deler av høstkolleksjonen til butikker i Oslo, Göteborg og Leuven (Belgia), men han har selvsagt igjen klær fra alle sine forskjellige antrekk i butikken.

Les også: Evie blir Alfaz nye sportsambassadør

– Jeg kommer til å vise frem cirka 40 forskjellige antrekk på moteshowet. Mine åtte flotte modeller skal få masse å gjøre denne kvelden. Aldri tidligere i min 20-årige karriere som designer har jeg stått bak en slik stor visning. I tillegg til en komplett høstkolleksjon skal også publikum få se prøver fra vårkolleksjonen. Du kan trygt si det er blitt mye jobbing det siste året. I sommer var jeg kun tre ganger på stranden, sier Thomas A. Andersson til Vikingposten.

Les også: Sitter fast i Spania med brukket rygg

Han kommer til å få stor hjelp av sin butikknabo i Alfaz del Sol, frisør Elin Storemyr. Hennes butikk, Frk. Storemyr, skal stå for alle frisyrene og makeupen til modellene. Og til alle dere som lurer på hva slags mote Allan-A Clothing kommer til å vise frem, kan vi si at kolleksjonen er inspirert av 1940- og 50 tallet.

– Jeg er skikkelig stor fan av Coco Chanel og stilen hennes. Det bærer også mine to siste kolleksjoner preg av. Man kan kjøpe antrekk som lett lar seg kombinere til både fest og hverdags. Jeg har kalt moteshowet ”Modern chic”, forteller Andersson.

Han har ikke sydd absolutt alt selv. Selv om han har designet alt, har han vært nødt å bruke både en hjelper med symaskin i Altea, og en fabrikk, for å klare å produsere nok klær.

Hele saken kan du lese i denne ukens Vikingposten.