Alfaz del Pi med nytt Oslo-samarbeid

Kommunen har inngått samarbeidsavtale med Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Spaniaavisen

Publisert 25. november 2014 08:25

ALFAZ DEL PI

Alfaz del Pi kommune og Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier har inngått en samarbeidsavtale for norske tredjeklassinger som deltar i programmet «Sport, liv og helse».  

Intensjonen er å sende mellom to og seks studenter fra HiOA til Alfaz i mars 2015. Praksisen vil vare i fire uker. Studentene skal i løpet av sitt opphold jobbe både i offentlige og private institusjoner i Alfaz del Pi. Blant annet for el Instituto L’Arabí, el Polideportivo Municipal og Reuma Sol.

De vil også delta i et program for å fremme integrering gjennom idrett tilrettelagt for barn med nedsatt funksjonsevne. Deres arbeid skal omfatte observasjon, tilstedeværelse, planlegging og gjennomføring av leksjoner og utføre fysiske aktiviteter med bestemte grupper av unge mennesker sammen med lokale lærere. 

Professor Anders L.A. Haugen og leder av HiOA, Ellen Watkinson, besøkte nylig Alfaz del Pi i forbindelse med signering av avtalen i møte med ordfører Vicente Arques. De skal også besøke de offentlige og private institusjonene hvor de norske studentene skal ha praksis.