Alfaz del Pi i gang med ny fest

6. - 10. november arrangeres den største årlige fiestaen, Fiestas del Santísimo Cristo del Buen Acierto, i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 6. november 2014 20:29

ALFAZ DEL PI

Hele byen blir pyntet til fest og nedtellingen til de største og viktigste arrangementene under fiestaen har allerede startet. I år holdes fiestaen til ære for byens skytsengel.

Den begynte i går med den store paraden med byens «Reinas», «Damas» og «Mayorales» akkompagnert av fløytespill, trommer og band. En imponerende parade med flotte drakter og kostymer. Gatene fylles gjennom hele kvelden med ulike sangrupper som fremfører tradisjonelle sanger som en hyllest til «Reinas» og «Damas». 

Fiestaen byr på et spennende og variert program for barn og voksne.
Teltet som er satt opp på idrettsplassen, fylles med musikkarrangement og teaterforestillinger for både barn og voksne gjennom hele dagen til nattestid under hele fiestaen. Hver morgen «vekkes» innbyggerne med opptog av fløytespillere og trommeslagere. 

Programmet er å finne på kommunens servicekontorer, turistkontoret eller du kan se programmet her (spansk).

Mandag 3. november, i forbindelse med fiestaen, arrangerte Asociacion de Peñas konkurranse til ære for byens skytsengel. I år vant den norske penya Las Valquirias og mottok en premie på 250 euro. 14 voksne- og tre barnegrupper deltok. 

Las Valquirias ble etablert i 1993 og hadde sitt 20 års jubileum i fjor. Den er den eneste helnorske penya i Alfaz og har deltatt i fiestaen hele 21 ganger.