Alfaz del Pi-debutant klar for bokslipp

Unni Furseth Warpe (46) fra Alfaz del Pi slipper denne måned boken ”Spania i mitt hjerte”. 

Spaniaavisen

Publisert 5. september 2010 09:11

ALFAZ DEL PI

Unni Furseth Warpe er halvt romsdaling og halvt alfasiner. Hun har bodd over halvparten av sitt liv i Spania.

– Boken er ingen roman. Men heller en skildring av hvordan det var, og er, å være husmor i Spania, og spesielt i Madrid. I tillegg til et skikkelig innblikk i hverdagliglivet hos en gjennomsnitts spansk familie i hovedstaden fra 1950-tallet og frem til i dag. Jeg har skrevet boken slik at man kan lese den litt som det passer. Man behøver ikke starte på side en, og slutte på siste side. Boken er like mye en oppslagsbok for ekte spanske oppskrifter, tradisjoner og helgener, som den er en fortelling om dagliglivet til de flittige spanske husmødrene, forteller Unni Furseth Warpe.

Les også: Kanonsommer for Casa Vital i Altea

Den driftige damen har ikke bare skrevet sin første bok, hun har også startet eget forlag sammen med mannen sin, advokat Karl Johan L. Warpe. Ekteparet Furseth Warpe jobber i Alfaz del Pi og bor i nabokommunen La Nucia.

– Jeg kom til Spania fra Molde for 25 år siden, og har siden bodd her. De første 15 årene i Madrid, og de siste ti årene her på Costa Blanca. Jeg ble allerede som 10-åring forelsket i det spanske språket, og har utviklet min kjærlighet til Spania bare mer og mer med årene. Da jeg var ferdig med gymnaset satte jeg kursen til Madrid. Der møtte jeg min mann, som jeg var gift med i 15 år. Siden jeg bruker min eks-svigermor som hovedperson i boken, sier det seg selv at jeg har et godt forhold til min tidligere familie i Madrid, sier Furseth Warpe.

Les også: Har fått strandbibliotek

Boken til Unni blir lansert med brask og bram i Den Norske Klubben Costa Blanca 24. september. Da er en hel delegasjon fra Molde på besøk hos forfatteren. Sju venninner og annen familie.

– Boken er nok først og fremst interessant for nordmenn som allerede bor og lever i Spania. Men mange av alle de flere tusen nordmenn hjemme i Norge, som drømmer om å kjøpe seg bolig i Spania, vil også ha stor glede av å lese den. Vi selger boken via Internett, sier Unni Furseth Warpe.