Alfaz del "Krøttersti" fikses med statlige midler

...og nå planlegges det flere tiltak - se web-TV her.

Spaniaavisen

Publisert 2. juli 2009 06:09

ALFAZ DEL PI

Økonomisk krisepakke fra regjeringen i Madrid sørger for arbeid til arbeidsløse spanjoler og flotte nye veier rundt i Alfaz del Pi. Oppe på toppen av kommunen, i urbanisasjon Belmonte, har innbyggerne kjørt rundt på veier de siste to-tre årene man egentlig bare finner maken til i utbombete områder av Afghanistan.

– Jeg skjønner godt at folk her har irritert seg over veistandarden. Jeg har selv kjørt her en del og sett hvor elendig tingene har vært. Men nå skal det bli bedre. I løpet av tre måneder er arbeidet ferdig, sier Elisabeth Marandi til Vikingposten.

Les også: Vei i vellinga for Benidorm

Gatene på Belmonte-toppen har vært gjennom betydelige gravearbeider de siste to årene. Kommunen har lagt nye rør i bakken for å ta bort overflatevann. Men i stedet for å asfaltere med en gang arbeidet var ferdig, la man heller ned klatter med betong. Enkelte steder var det bare grus og stein. I tillegg til at disse arbeidene har tatt at par år, var ikke veistandarden god fra før.

– Men det er ikke bare på Belmonte kommunen skal bruke statlige midler. I urbanisasjon El Romeral har vi satt opp gatelys. På Casa de Cultura holder vi på å bygge et nytt bibliotek for barn og ruste opp airconditionsanlegget i hele bygget, og i gaten Iborra er det også kommet ny asfalt. Alt dette skyldes statlige overføringer fra regjeringen i Madrid, sier Marandi.

Les også: Guardia Civil på plass i Albir – se video her

– Dere har lovet innbyggerne asfalten ferdig for lenge siden. Kan de nå stole på at jobben blir gjort?
– Ja, definitivt. Men vi holder ennå på å forhandle med entreprenøren om pris. Vi ønsker nemlig også gatelys inn i det ferdige arbeidet. Men jeg kan garantere at alt skal stå ferdig i løpet av tre måneder, sier byråd for teknisk etat, Manolo Granados Ruiz til Vikingposten.

Av de 21 arbeiderne som skal jobbe med asfaltering og oppgradering er 14 arbeidsløse alfasinere. Det skal legges 5200 tonn asfalt og fra før er det lagt ned 315 meter med rørledningsnett for å ta bort overvann ved store nedbørsmengder.

Se video under.