Alexandra (16) er flinkeste jenta i klassen

Norske Alexandra Viladot forlater spansk ungdomsskole med toppkarakterer.

Spaniaavisen

Publisert 11. juli 2013 08:35

ALFAZ DEL PI

16-åringen har planene klare for sin yrkeskarriere. Hun skal bli veterinær. Det bestemte hun seg for da hun var ti år, og er fremdeles bestemt på det. Nå er hun ferdig med spansk ungdomsskole, og skal begynne på engelsk videregående skole til høsten. På ”The Lady Elizabeth School” i Jalon.

Alexandra gikk ut med de beste karakterer fra ungdomsskolen. Så å si ni i gjennomsnitt. Beste karakterer i spansk ungdomsskole er ti. I tillegg til at hun har allerede bestått eksamen for videregående skole i norsk som andrespråk, et krav for å komme inn på norske universiteter.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

– Jeg har alltid vært glad å lese, både norske og spanske bøker. Men spansk litteratur er favoritten min. Jeg synes språket er mer behagelig. Likevel er Cecilia Samartin favorittforfatteren min, og jeg har lest de på norsk. I tillegg har jeg vunnet en stor novellekonkurranse her i Valencia-regionen i år. Jeg skriver egentlig ikke særlig mye, men når de utlyste en konkurranse på skolen meldte jeg meg på og vant. Artig, sier Alexandra Viladot til Vikingposten.

Unge frøken Viladot har gått på kompletterende norskundervisning i Alfaz en dag i uken siden hun begynte i andre klasse. Lærer har vært Siri Lund. 

Les også: Her er den norske skolen i Rojales sitt nybygg

– Jeg har aldri tidligere hatt en så flink elev her. Alexandra kommer vi garantert til å høre mer fra i tiden som kommer. Hun behersker både norsk og spansk flytende. Nå skal hun ta videregående på en britisk skole og kommer derfor til å bli like flink i det språket, forteller Siri Lund.

Men nå står sommerferie for døren for den flinke eleven fra Alfaz del Pi. Den skal tilbringes hos pappa i Oslo – nærmere bestemt på Grorud.
– Jeg gleder meg til å være noen uker i Norge. Der skal jeg gå turer i skogen og kose meg med familie og venner, sier Alexandra.