Alexander Rybak med to konserter under norsk-spanske dager

Du må være raskt ute hvis du skal få med deg Melodi Grand Prix-vinneren i Alfaz del Pi i november.

Spaniaavisen

Publisert 3. oktober 2013 06:54

ALFAZ

Alexander Rybak vant Melodi Grand Prix i 2009. Han skal presentere alle sine populære popsanger, ikke minst Fairytale, men man blir også kjent med den klassiske fiolinisten når han gjør to konserter 14. og 15. november.

Rybak kommer til å opptre sammen med lokale aktører i Alfaz del Pi, som skolekoret til den norske skolen Costa Blanca (DNCBS), og dansegruppene Dans Favor og Streetwise.

Lydia Hoem kommer også til å synge under konsertene. Lydia har vunnet Ungdommens Musikkmesterskap for sang fire ganger og regnes for en av de største talentene blant de unge klassiske sangere i Norge. 

Les også: Steinar åpner nok et spisested i Altea

– V i har opparbeidet oss et stort nettverk av kjente artister nå, siden vi har drevet på med norsk-spanske dager i så mange år. Da vi fikk ja til forepørselen vår om Rybak ville samarbeide med oss, ble vi selvfølgelig glade, sier arrangør Siegmund Watty til Vikingposten. 

Watty jobber til daglig på kulturskolen i Enebakk, mens medarrangør Erland Dalen er mangeårig kordirigent fra Hamar. Sammen har de laget et flott program i år også. 

– Vi prøver alltid å holde en bred profil på arrangementet. Vi har alltid med en forfatter og presenterer alltid også både klassisk og popmusikk. Og i år blir det også bildeustilling, sier Watty til Vikingposten.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringdsdrivende på Costa Blanca

På grunn av at Alexander Rybak er så kjent og populær er det første gang de må operere med nummererte plasser i kulturhuset i Alfaz del Pi, så det kan være lurt å sikre seg biletter tidlig. Det er kun 400 plasser i storsalen til Casa Cultura. Billetter kan enten kjøpes over internett, telefon eller direkte på billettkontoret til Casa Cultura i Alfaz del Pi. 

9.- 16. november er norsk-spanske dager altså i gang igjen for ellevte gang. Utenom Rybak kommer også en rekke andre arrangement til å gå av stabelen i hele uken. Allerede lørdag 9. november klokken 12.00 åpnes dagene med kunstutstilling med malerier av Eloy Garcia på kirkesenteret i Albir.

Den 11. november presenterer Pedro Carmona Alvarez og Kirsti Baggethun norsk litteratur som har blitt oversatt til spansk og overrekker en bokpakke fra Den Norske Ambassaden til biblioteket i Alfaz del Pi. Dette skjer også i Casa Cultura.
Pedro Carmona Alvares er en av Norges mest kritikerroste forfattere som har vunnet blant annet Cappelen-prisen, den norske lyrikklubbens pris og kritikerprisen. Møt ham også i bokbadet den 12. november på Kirkesenteret i Albir. 

Lørdag 16. november avsluttes uken med avslutningsfest og middag for publikum og artister på Hotel Albir Playa.