Alejandra får jobb i Norge før norskkurset er over

Har hatt praksis på Reuma Sol - nå går turen nordover.

Spaniaavisen

Publisert 13. juni 2013 07:26

ALFAZ DEL PI

Alejandra Chara (28) var nyutdannet sykepleier fra Universitetet i Alicante i 2012. Før hun er ferdig med norskkurset er hun allerede i jobb.

Hun var glad da hun fikk praksis på Reuma Sol som sykepleier under norskopplæring, men hun jublet da hun umiddelbart fikk jobb ved institusjonen når praksisen var over.

– Det har vært spennende å jobbe her på Reuma Sol. Jeg har lært masse norsk og fått en uvurderlig erfaring innen yrket mitt som sykepleier. Her har vi hatt et flott team og miljøet her er helt topp. Nå er jeg ferdig med kontrakten og skal ha litt ferie før jeg setter kursen til Norge og Oslo. Der skal jeg jobbe et par år. Jeg har allerede fått jobb, men jeg vet ennå ikke hvor jeg skal jobbe, sier Alejandra Chara til Vikingposten.

Bli venn av Spaniaavisen og Vikingposten på Facebook

Hun forteller videre at jobbmulighetene for en nyutdannet sykepleier i Spania er små. Alejandra ble tipset om at man trengte sykepleiere i Norge, men at man måtte kunne språket.

– Nå har jeg lært norsk det siste året, og jeg føler at jeg klarer meg godt. Men det er ennå masse igjen å lære. Jeg gleder meg til å flytte til Norge. Først til Oslo-området, men så er målet å etablere meg sammen med samboeren min på Vestlandet. Helst rundt Stavanger. Jeg har sett en del på internett og funnet ut at naturen og klimaet på Vestlandet passer meg best, forteller Alejandra.

Les også: Norsk sykehus leter etter helsepersonell på Costa Blanca

Hun er ansatt av Enfermeria Norte, og skal jobbe et par år for dem i Oslo-området. Dette er en del av kontrakten når de sørger for norskopplæringen hennes. Men det er ikke bare språket hun har forberedt…

– Jeg har allerede kjøpt meg en skikkelig vinterjakke, en ekte North Face. Og jeg skal skaffe meg skikkelig vintersko og annet utstyr for å klare kulden dere har om vinteren i Norge. Men jeg gleder meg allerede til å utforske naturen. Jeg flytter i juli/august og så kommer min samboer opp i september. Han er lærerutdannet og går også på norskkurs. Vi har bare snakket norsk hjemme hos oss de siste månedene, sier hun.