Albirstranden med nytt blått flagg - se video

Det prestisjetunge blå flagget vil i år også vaie over stranden i Albir. Et hedersmerke som vitner om ypperste kvalitet på både vann og installasjoner. 

Spaniaavisen

Publisert 19. juni 2009 06:37

ALBIR

Foran årets sommersesong har stranden i Albir gjennomgått mange forbedringer. Selve stranden, som er utrolig populær til tross for at den ikke har sand men mellomstore rullestein, er den samme. Vannet i Middelhavet er nok også ganske likt fra tidligere år, men infrastrukturen på og rundt stranden er blitt veldig forbedret.

Det er to nye lekeplasser for barn like ved stranden. Et nytt servicesenter som inneholder blant annet Policia Local, livreddere, strandbibliotek og en avslappingssone for funksjonshemmede. Fremkommeligheten for de funksjonshemmede er også blitt mye bedre etter det er anlagt flere treramper fra strandpromenaden og ned til vannet.

Les også: Satser i Albir – se video

Men det som bør glede de besøkende aller mest i år er at parkeringen for biler langs strandpromenaden er fjernet. Nå kan du endelig sitte ved en av fortausrestaurantene og se Middelhavets bølger slå inn over rullesteinene – uten at det står en hel haug med biler langs fortauet.

Det er med andre ord lagt mer til rette for myke trafikanter langs Albirstranden. Både gående og syklende.

Les også: Frykter ny manetinvasjon

PS! Blått Flagg er en eksklusiv utmerkelse tildelt over 3200 strender og marinaer i 36 land. Sertifiseringsordningen setter fokus på miljø, sikkerhet, service, informasjon og vannkvalitet. Alle søkere blir vurdert av en nasjonal jury som sender sin innstilling til en internasjonal jury.

Bli med en tur på stranden – se video under.