Albir: Han vant Vikingpostens juleskinke

Terje Hagen gjorde grundig jobb under årets julekonkurranse.

Spaniaavisen

Publisert 16. desember 2009 21:46

TORREVIEJA / ALBIR

Terje Hagen fra Albir tippet kun 42 gram feil på juleskinka fra Rios i år.
Da han fikk overrakt 7070 gram kjøtt fra Vikingposten, "spilte" han julesanger på bare skinken.

Blant nøyaktig 267 innleverte tippesedler, kom Terje Hagen (66) nærmest vekta til årets juleskinke. Vekten var 7 kilo og 70 gram.

Les også: Varsler flystreik i hele julen

– Jeg så på bildet av Rogelio Rios og skinka i Vikingposten. Dernest tok jeg fram målbåndet og fant ut omtrent høyde, bredde og lengde på skinka. Jeg regnet med at vi karene var omtrent like store. Med disse målene sirlig tegnet ned, dro jeg av gårde til Mercadona, til skinkeavdelingen. Der dro jeg fram målbåndet og begynte å måle skinkene som hang der. Du kan tro folk glante, men jeg lot meg ikke affisere, og kom fram til at skinka måtte veie rundt sju kilo. Så var det bare å fingamble på grammene, forteller en storfornøyd vinner av årets juleskinke, Terje Hagen.

Les også: Villajoyosa på sparebluss i julen

Han tror kanskje at årelang erfaring med både biljard og skyting har gjort ham kvalifisert til å foreta beregninger. Det er nemlig en viktig egenskap for å kunne lykkes i begge grener.

For Pepe og Rogelio Rios var det litt vemodig å bare sende fra seg skinka uten å hilse på vinneren i år.

– Sønnen min bruker å være her når skinka til Vikingpostens heldige leser overleveres. Det er blitt tradisjon. Jeg har likevel forståelse for at det ble litt lang reise å komme helt fra Albir bare for en skinke, og hilser vinneren gjennom Vikingposten, sier daglig leder hos Carnicos Rios, Pepe Rios.

Les også: Strålende førjulsfeiring i Torrevieja – se video

Hagen er glad i skinke, men tror neppe han klarer å få i seg alle de sju kiloene selv. Venner kan nok vente seg en spesielt hyggelig julehilsen i år.
Og venner har Terje Hagen en drøss av etter å ha bodd i Spania i ni år. Han er dessuten godt kjent i lokalmiljøet som trofast quizmaster på Pavarotti.

– Neste år kan jo Vikingpostens lesere tippe hvor mye som er igjen av skinka mi, for nå har de jo lært å beregne vekta. Da er den spenningen over, humrer Terje Hagen.