Albir: Bli med på helgens masteløp

Lørdag kan du trimme til inntekt for et godt formål og gjøre noe sosialt samtidig.

Spaniaavisen

Publisert 14. oktober 2009 14:40

ALFAZ DEL PI

Lørdag har du sjansen til å bli med på løpet opp til masten i Albir. Trond Kristensen fra Alfaz har bestenoteringen på 15 minutter og 49 sekunder.  I mai satte knuste han den tidligere rekorden, likevel er det ikke rekorder sjømannskirken er ute etter når de arrangerer nytt masteløp. De er på pengejakt…

– Dette håper vi skal bli en familiedag. Fordi nytt av året er muligheten til å velge mellom løypa opp til masten og tur ut til fyret. Er man ikke interessert i å trimme kan man likevel stille opp for å heie, eller kanskje finne på andre kreative måter å samle inn penger til kirken, og ikke minst lage god stemning, sier primus motor for arrangementet, kateket Line Larsen til Vikingposten.

Les også: Valencia-kysten er best i test

Hun håper folk går mann av huse for å støtte sjømannskirken lørdag. Alle deltakere kan ha mange sponsorer. Hvis man for eksempel mener sjømannsprest Reidar Ådnanes har muligheten til å slå sin gamle rekord fra i vår på 26 minutter, 11 sekunder og 95 hundredeler, setter man 50 euro eller mer på det. Klarer så presten å komme opp til masten fortere må du da betale til kirken.

– Tidligere løp har innbrakt mange penger til kirken. Blant annet er den fine lekeplassen et resultat av dette. I år vil inntektene gå til den nye ungdomsklubben ”Bakgården” i Alfaz og til en ny teleslynge på kirkesenteret.

Les også: Gikk til topps med ny rekord

– Vi håper mange stiller opp. Hvis du ikke vil skaffe sponsor og løpe eller gå, kan du lage en salgsbod, sminkebod, selge klemmer eller andre artige påfunn. Her er det bare fantasien som setter grenser, sier Line Larsen.