- Aktiviteten er som på en søndag video

Delte oppfatninger om virkningene av dagens generalstreik i Spania.

Terje Aspdahl

Publisert 29. september 2010 10:15

TORREVIEJA

Oppdatert: 14:25
Strømforbruket i dag er som på en søndag eller en fridag. Det tolker fagforeningene som en bekreftelse på at oppslutningen om generalstreiken er god.

Fagforeningene CCOO og UGT hevder at 10 millioner arbeidere ikke jobber i dag og at 70 prosent av befolkningen har sluttet opp om streiken. Politikerne har en litt annen tolkning av aktivitetsnivået i det som ble den syvende generalstreiken siden demokratiet ble innført i Spania.

– Jeg var en tur rundt i Torrevieja sentrum nå på formiddagen, og det ser ut som aktiviteten er som på en vanlig dag, sier Vikingposten-redaktør Terje Aspdahl.

Han er i ferd med å avslutte morgendagens avis som også inneholder Vikingposten BOLIG. Den kommer ut som vanlig ettersom trykkeriet i Valencia heller ikke holder stengt under streiken.

Både private og kommunalt ansatte jobber som vanlig i Torrevieja.

Også supermarkedkjedene Mercadona og Consum holder åpent de fleste stedene i dag. Butikkene sørget for å få levert varer i går før streiken startet.

Statsminister Zapatero nektet å kommentere streiken overfor journalistene onsdag morgen. I likhet med resten av politikerne var han på vei for å jobbe – som vanlig.

Se video fra Barcelona under her.