Åge Aleksandersen tilbake på Costa Blanca

Holder to konserter i februar.

Terje Aspdahl

Publisert 19. januar 2012 08:35

TORREVIEJA

Musikkinteresserte både nord og sør på Costa Blanca kan glede seg til de to siste dagene i februar.

Man må kunne si Åge Aleksandersen er en sann Costa Blanca-patriot. Han har holdt flere solokonserter her, og ikke minst den store i sentrum av Torrevieja med hele Sambandet juli 2010. Nå er det sjømannskirken i Torrevieja, på La Siesta, og Casa de Cultura i Alfaz del Pi som får besøk av hele Norges Åge og gitarist Gunnar Pedersen.

Les også: Åge og Sambandet leverte varene – se video

– Det er blitt noen turer til Spania opp gjennom årene. Det føles faktisk litt eksotisk, og for meg helt suverent, å få spille på Costa Blanca. Nå har jeg vært en lang tid sammen med Sambandet. Denne gangen blir det en intim konsert hvor publikum får både historien rundt sangene, og selve sangen. Derfor spiller vi på mindre steder. Der hvor det samtidig er praktisk å gjennomføre konsertene, sier Åge Aleksandersen til Vikingposten.

Det blir også tid til litt ferie under oppholdet. Åge skal ha to konserter i løpet av sju dager. Dermed blir det også litt avslapping for Aleksandersen.
– Jeg håper det blir godvær når vi kommer. Vi blir en ukes tid så det hadde vært godt om vi også fikk sol og varme mens vi er på besøk, sier Aleksandersen.

Finn hjelp i vår bransjeguide – en veiviser til næringsdrivende på Costa Blanca

Erik Lidahl var medarrangør under konserten i 2010. Han er igjen en initiativtaker for konsertene i Torrevieja 28. februar og Casa de Cultura 29. februar.

– Jeg er kun en hobbyimpresario. Dette er noe jeg liker å holde på med på fritiden. De siste ti årene har jeg ønsket å se Åge Aleksandersen i den settingen han nå kommer med – akustisk. For meg er det ekstra stas å få være hans arrangør. Publikum kommer nå tett på Åge og sangene hans. Vi får både humor og ærlighet fra en artist jeg har likt så lenge jeg kan huske. ”Æ glær mæ”, sier trønderen Erik Lidahl til Vikingposten.

Åge Aleksandersen har premiere på showet kun noen dager før han tar det med seg til Costa Blanca.
Billetter til vårens største musikalske begivenhet på Costa Blanca får du hos kafé Hudik, supermercado Scandigo og hos sjømannskirken i Torrevieja. Nord på Costa Blanca er det Spaniatjenester i Albir og hos den norske bokhandelen i Alfaz du må henvende deg.

Hele denne saken kan du lese i ukens utgave av Vikingposten. Den kan du laste ned gratis her fra klokken 15.00