Åge Aleksandersen med sommerkonsert i Torrevieja

...og denne gang har han med seg hele Sambandet.

Terje Aspdahl

Publisert 24. mars 2010 18:54

TORREVIEJA

Åge Aleksandersen og Sambandet står på scenen i Torrevieja i sommer. Spania og Costa Blanca har fått plass på trønderrockerens sommerturne.

14. juli skal skandinaver få hørt kjente slagere i tropetemperaturer på Eras de la Sal. Og det blir allsang langt ut over Middelhavet. ”Levva Livet”, ”Lys og varme”, ”Dans me mæ”, ”Eldorado”, ”Min dag”, ”Rio de Janeiro”, ”Fire pils og en pizza” og ”Rosalita” vil garantert trekke fullt hus denne kvelden.

– Dette blir en like stor produksjon som om det skulle være på hvilken som helst festival i Norge. Vi vil gjerne prøve å gjennomføre en norsk konsert i Spania. Noe vi er sikre på å greie, selv om reisen er noe lenger enn vanlig, sier manager Tor Evensen til Vikingposten.

Les også: Torrevieja-urbanisasjon uten strøm på tredje uken

Åge Aleksandersen har besøkt Costa Blanca flere ganger, men da som soloartist. Dette er første gang han tar med seg hele Sambandet.
– Det er første gangen hele bandet spiller utenfor Skandinavia. Men vi vet Spania er et stort land, og har alt vi trenger teknisk for å gjennomføre en konsert på denne størrelsen. Vi sender også ned teknikere i forkant. Alt skal være på plass onsdag den 14. juli, sier Evensen.

Les også: Byr på jazz – hver fredag

Trønderen Erik Lidahl har hatt ferieleilighet i Torrevieja i flere år og er mannen som har jobbet med Torrevieja kommune for å få dette til.

– Det har tatt et drøyt år å få alt på plass. Men nå er det i boks. Jeg synes det er morsomt med nye prosjekter som lykkes. Samtidig vil jeg det skal skje noe mer her i Torrevieja. Jeg vet det bor veldig mange skandinaver på Costa Blanca. Åge appellerer til fire generasjoner. Bare det bør tilsi at det vil komme mange på konsert en varm sommerkveld i Spania, sier Erik Lidahl.

Erik spår det vil bli fullt på Eras de la Sal. Han har fått med seg Torrevieja kommune, etter noe skepsis i starten.

Hele saken kan du lese i ukens Vikingposten. Den kan du laste gratis ned her fra klokken 15.00 torsdag.