Afrikanere i Spania lever under uverdige forhold

Bor i skrøpelige hus og spiser matrester fra søppelcontainere.

Spaniaavisen

Publisert 13. april 2009 14:03

HUELVA

Tusenvis av immigranter fra Mali lever i selvbygde hytter uten strøm, vann eller sanitæranlegg i Huelvaprovinsen. De har heller ikke tilgang til helsetjenester.

Talsmannen for immigrantene sier at det bor rundt 2000 mennesker fra det afrikanske landet i Spania, de fleste av dem er menn mellom 18 og 25 år. De skaffer seg mat ved å lete i søppelcontainere etter spiselige ting, avslører representanten.

Les også: 95 flyktninger tatt på 24 timer

Kommende uke vil foreningen dele ut mat i leirene, etter at de har talt opp de som lever under umenneskelige forhold i provinsen.
Lederen for foreningen, Sidibe Moussa, sier at det pågår en massiv mediekampanje i Mali for å forhindre at flere ungdommer skal ta seg til Spania for å søke lykken. Kampanjen avslører at bare 15 prosent av maleserne i Huelva har arbeidstillatelse. Det er nesten umulig å finne jobb uten papirene i orden.

Les også: Nå reiser immigrantene hjem

Bilder og videoer av afrikanere som lever i fattigdom i Spania, vil forhåpentligvis virke avskrekkende på de som måtte ha tenkt å legge ut på den farefulle ferden i dårlige farkoster over Atlanterhavet mot spanske strender.
Moussas tall korresponderer med tall som veldedighetsorganisasjonen Cáritas kom med i forrige måned. Der het det at 1000 afrikanske immigranter bodde i trehytter på jordbruksland i utkanten av byen Lepe i Huelva.