Advarer mot tyver på flyplassene

Tyvene har innbringende dager på El Altet, San Javier og Manises.

Spaniaavisen

Publisert 7. mai 2009 12:12

ALICANTE

Tyveriene ved El Altet (Alicante), San Javier (Murcia) og Manises (Valencia) har blitt et så stort problem at det britiske konsultatet i Alicante nå går ut og advarer reisende som lander på disse flyplassene.

I det siste har det vært en voldsom økning av antall bagasje-tyveri. Reiserådet fra britisk UD er at folk bør være forsiktig og på vakt når de plukker opp leiebiler på disse flyplassene. Risikoen for at reisende blir forfulgt av tyver er nemlig stor.

Det britiske konsulatet forteller at mange blir lurt av folk som utgir seg for å være politimenn i sivil. I stedet opplever de å bli ranet. Dette er ofte et problem langs veiene E 15, A7, A70 og N332.

Rådet er enkelt: Ved kontroller i trafikken, ulykker eller inspeksjoner er det bare uniformert politi som opererer. De kan være fra det nasjonale politiet eller fra Guardia Civil, men aldri er det snakk om politi i sivil.

# Har du blitt utsatt for tyveri på en av flyplassene på Costa Blanca nylig? Ta kontakt med en av våre journalister: red@vikingposten.no