Advarer mot tropisk myggvirus i Spania

Tilfeller av den den tropiske sykdommen «chikungunya» er oppdaget - aedes-mygg har spredd seg i flere provinser.

Spaniaavisen

Publisert 14. juli 2014 18:53

MADRID

Fra april til juni er det blitt registrert 25 tilfeller i provinsene Katalonia og Madrid.

Helsemyndighetene ber nå alle helsestasjoner i de to regionene om å være oppmerksomme på den tropiske sykdommen chikungunya – Chikungunyafeber – som overføres via mygg. De fleste tilfellene er registrert hos nye borgere fra Karibien og spanjoler som har vært på feire i tropiske områder hvor det ofte oppstår epidemier.

Tropesykdommen chikungunya er ikke en alvorlig sykdom. Den forårsaker høy feber og leddsmerter og den overføres gjennom tigermyggen (Aedes albopictus). En art fra tropiske områder som dukket opp øst i Spania i 2004 og som senere har spredd seg til regionene Valencia og Katalonia.

Leiebil i Spania får du rimelig her – gratis norsk servicetelefon + prisgaranti

Helsemyndighetene sier det er en "moderat risiko" for at en epidemi kan forekomme i Spania, men siden myggen finnes og det er registrert tilfeller av sykdommen, ønsker de å være på den sikre siden.

Det er til nå ikke registrert noen tilfeller av tropesykdommen i Murcia, men helsemyndighetene ber helsepersonell også i denne regionen om å være ekstra på vakt. 

Chikungunya er en virussykdom som spres av blodsugende Aedes-mygg. Den fører til høy feber, muskelverk, hodepine og verk i små ledd. Sykdommen går over etter en tid.