Advarer mot svindleren "Peter fra Norge"

Den "uheldige utelåste" mannen herjer fortsatt i Orihuela Costa.

Spaniaavisen

Publisert 17. desember 2008 08:43

ORIHUELA COSTA

Neighbourhood Watch går ut med nye advarsler mot mannen som ringer på dører og forteller at han er blitt utelåst, for deretter å spørre om penger. 

Mannen har en tysk eller skandinavisk aksent, har mørkt hår og er omtrent 1,79 meter høy. Tennene beskrives som flekkete. Svindleren ble sist sett iført en blå, åpen skjorte, en mørk anorakk og grå bukser. Han introduserer seg som "Peter fra Tyskland" eller "Peter fra Norge". På ett tidspunkt var fluktbilen hans en rød Berlingo, men Neighbour Watch ser ikke bort i fra at den kan han ha skiftet ut.

Mannen banker på døren hos folk og har samme historie hver gang: Han er blitt låst ute og har hyret en låsesmed som koster 427 euro. Han har klart å få ut 400 euro fra minibanken, men kan ikke få ut mer penger.  Han ber om hjelp til å betale de resterende 27 euroene og oppgir en falsk adresse der han kan treffes. Slik har han lurt mange.

“Peter fra Norge” har operert på la Zenia, Agua Marina og Campoamor, men kan dukke opp hvor som helst. Han framstår meget overbevisende, som en uvitende beboer fikk merke da han nylig sto der, 27 euro fattigere. 

Neighbourhood Wath råder folk til å holde på pengepungen og varsle politiet.