Advarer mot svindel

I en lotteriannonse hos SAS kan du bli lurt til å gi fra deg alt av kredittkortopplysninger. Nå advares det mot svindelen.

Spaniaavisen

Publisert 30. oktober 2009 06:05

COSTA BLANCA

– Dette er svindel, rett og slett, sier kommunikasjonssjef i Lotteri- og stiftelsestilsynet Rune Timberlid til NRK etter å ha sett annonsen som markedsfører det spanske nasjonale lotteriet El Gordo i et SAS-magasin. 

Annonsøren lokker med en gevinst på 2,3 milliarder euro, i bytte mot sensitive kredittkortopplysninger.

Både spanske og norske myndigheter ser på annonsen i Scanorama som et forsøk på svindel.

Lotteriselskapet kaller seg ”European Lottery Guild” og hevder å være det nasjonale lotteriet i Spania. Selskapet oppgir en adresse i Nederland som mottaker for innsendte lodd. Ifølge NRK har spanske myndigheter sendt et brev til SAS-konsernet der de ber dem stoppe slik annonsering, både med hensyn til dem som kan bli svindlet og de spanske pengespillenes anseelse.

Spanjolene skriver i en henvendelse at "enhver henvisning til eller forbindelse mellom dette firmaet og den spanske stat eller dens pengespill er å anse som et svindelforetak".

– Vi ber dere følgelig for fremtiden å avstå fra å trykke annonser eller reklameinnslag fra dette firmaet, eller andre med lignende navn, som har som mål å få folk til å delta i den spanske stats pengespill, av hensyn til dem som kan bli svindlet, og for å beskytte de spanske pengespillenes anseelse.

Det ekte lotteriet El Gordo blir bare solgt på spansk jord.