Arkivet

Advarer mot Sterling


TORREVIEJA

- Det er knyttet så mye usikkerhet rundt selskapets økonomi at vi anbefaler våre kunder å finne andre selskaper der det er mulig, sier administrerende direktør i Berg-Hansen Reisebureau, Per Arne Villadsen, til Aftenposten.

Fra mandag til onsdag hadde landets nest største reisebyrå stengt for bestilling av Sterling-billetter for sine kunder, men har åpnet salget igjen for enkeltkunder etter å ha gjort nye undersøkelser rundt selskapets situasjon.
- De som vil bestille Sterling-billetter blir imidlertid anbefalt å finne andre selskap hvis det er mulig. Men vi har stoppet salget av gruppereiser på over 10 personer, disse vil ikke lenger bli booket hos Sterling. Vi vil ikke påta oss ansvaret for å sikre store grupper nye billetter dersom det skulle oppstå krøll med en Sterling-reise, sier Villadsen til avisen.

Også VIA Travel Group har selskapet under daglig overvåking.

- Vi har gitt beskjed til selskapet at vi krever en jevnlig oppdatering på den økonomiske situasjonen. Foreløpig har informasjonen vi har fått ikke ført til at vi har funnet det riktig å stanse salget, men det kan skje på kort varsel. Finner vi ut at det ikke er forsvarlig lenger å selge Sterlings billetter, stenger vi for muligheten straks, sier konsernsjef Egil Riisnes til Aftenposten.

Sterling har slitt med store underskudd, men kommersiell direktør i Sterling, Micahel T. Hansen sier at driften nå er sunn og at det ikke er noen fare forbundet med å bestille biletter hos Sterling.

Les mer om:

Reise