Arkivet

Advarer mot landeveisrøvere


TORREVIEJA

Helt siden 1998 har Karin og Arne Karlsen fra Holmestrand jevnlig kjørt bil til og fra Spania. De har aldri vært utsatt for noe trøbbel – inntil for noen dager siden…

- På vei nedover i forrige uke, hørte vi plutselig et smell i bilen. Dette skjedde i utkanten av Barcelona. Rett etter smellet kjører en Audi opp på siden av oss. En person fektet og ropte fra passasjersetet foran. Bilen presset seg foran oss, og ville tydeligvis ha oss til å stoppe. Dette gjentok seg flere ganger over en strekning på et par mil. Vi har flere ganger lest advarsler om landeveisrøvere i Vikingposten. Dette medførte at vi straks var på vakt. Mannen min ba meg holde jevn fart, og kjøre videre, uten å ense den pågående bilen. Etter bomstasjonen litt sør for Barcelona så vi ikke mer til dem, forteller Karin Karlsen.

Hun og Arne er fortsatt oppskaket etter hendelsen. Hele veien fra Barcelona til Torrevieja var de ekstra oppmerksomme på alle Audier som kjørte forbi dem.

- Vi har ikke anmeldt forholdet. Situasjonen var så stressende at vi ikke kom på å notere oss nummerskiltet. Dessuten var bilen sannsynligvis stjålet. Vi er skremte, men glade for at alt gikk bra. En liten bulk i bilen er det eneste synlige tegnet på episoden, sier Arne Karlsen.

Etter bulkens form å dømme, er det tydelig at det var en stein som ble kastet fra Audien. De føler seg trygge i leiligheten de har leid, men synes det er uhyggelig at to biler for et par kvelder siden ble steinet og knust noen kvartaler unna. At også en bar i nærheten var utsatt for innbrudd forleden natt, har ikke gjort situasjonen bedre for ekteparet.

- Nå håper vi det er nok for denne gang. Vi har ikke mistet lysten på å tilbringe vinteren i Spania, men til jul tar vi fly hjem til Norge. Så får vi vurdere hvorvidt vi skal holde på med bilkjøring gjennom Europa heretter. Siden mannen min er dårlig til beins, er det kjekt å ha bil her nede. Vi får se hva slags løsninger vi kan finne, sier Karin Karlsen.

Les mer om:

Reise