Advarer mot gassinstallasjon på Costa Blanca

Slik så det ut etter at Sven Erik Aasebø hadde besøk av installatørene.

Terje Aspdahl

Publisert 13. juni 2013 07:31

ORIHUELA COSTA

Gasselskapet Gas Natural skal investere 1,4 millioner euro i Guardamar de Segura. Problemet er bare at selskapet monterer rørene som ”fulle sjømenn”.

Gas Natural er selskapet som installerte gassrør i store deler av Orihuela Costa kommune. Som Vikingposten meldte allerede i mai er kundene på Playa Flamenca mildt sagt misfornøyd med selskapets montering av gassrørene inn til husene.

Nå skal millioninvesteringen sørge for at hele 870 boliger og næringsvirksomheter får tilførsel av naturgass rett på døren. Ulempen er at gassrørene monteres oppå gjerder og midt i inngangspartier til boligene.

Les også: Repsol får 30-40 telefoner om falske gassinspektører hver dag

Sven Erik og Ursula Aasebø er en av kundene som har fått montert gassrør. Nå er advarer de andre mot å la gasselskapet slippe til med sine montører.

– Det er gitt tillatelse til at selskapet kunne legge inn gassrør til urbanisasjonen av sameiet. Men siden det dreier seg om selveier-leiligheter må de ha klarsignal fra hver enkelt beboer for å montere rørene videre inn til husene. Vår nabo og vi takket ja til tilbudet, men det ble lovet at vi skulle få se hvordan dette skulle gjøres før monteringen fant sted, sier Sven Erik Aasebø.

De ventet fra januar til mars i år på at de skulle komme, men det dukket aldri opp noen montører før paret reiste til Norge.

Les også: Gassprisene setter ny rekord

– Så 14 dager etter at vi reiste hjem kom de og monterte gassrørene på denne måten dere ser her. Det er bare helt utrolig at man kan gjøre jobben på denne måten. De har ikke forklart noe som helst, men påstår det måtte gjøres slik, sier Sven Erik Aasebø til Vikingposten.

Ekteparet har mistet all tillit til selskapet etter fadesen med monteringen.
– Vi forlanger rørene fjernet og kansellerer kontrakten. Dette skulle aldri vært utført slik det er gjort i utgangspunktet. Vi vet selskapet kommer for å ha et møte her i urbanisasjonen mandag, men det spiller ingen rolle for vår del hva de måtte si der. Rørene skal bort, sier Aasebø.

– Hvordan kan vi stole på at dette er montert riktig som det ser ut nå. Ventilene er ikke skjermet på noen måte, og festene til rørene er knivskarpe. Hva med sikkerheten rundt måten dette er gjort på, spør Ursula Assebø.

– Vi har også hatt besøk fra en urbanisasjon fra Cabo Roig for å se hvordan installasjonen av gassrørene ble gjort her. Etter befaringen var presidenten i urbanisasjonen helt klar på at dette ville de ikke ha i sin urbanisasjon, sier Sven Erik Aasebø.