Advarer mot frekke alarmselgere

Merethe ble frastjålet PCen rett foran øynene.

Terje Aspdahl

Publisert 1. september 2011 08:57

TORREVIEJA

Merethe Myrvold på Bar Rosaleda fikk PCen stjålet omtrent rett foran øynene sine. Nå advarer hun mot kjeltringene som var innom forrige uke for å selge henne alarm- og overvåkingssystemer.

– Spanjolene som kom innom utga seg for å selge alarmsystemer, men jeg har alarm og kamera allerede, så jeg ga beskjed om at det ikke var interessant. Mens dette pågår får de koblet PCen fra skjermen og båret den ut. Jeg fikk en fornemmelse av hva som foregikk og fikk tatt skjerm og tastatur i sikkerhet. Men PCen vi hadde tilgjengelig for kundene ble stjålet, forteller Merethe Myrvold til Vikingposten.

Det er meldt om at den samme banden har vært innom flere hus i samme område. Huseiere blir tilbudt alarmanlegg, og mens ”kundene” forklarer at de har alarm- eller overvåkingsanlegg allerede, kan de oppleve å bli rundstjålet.

– Flere av våre gjester har meldt fra om at de har hatt besøk fra sannsynligvis samme gjengen. I dag hvor omtrent alle har kamera på mobilen, oppfordrer jeg alle som får besøk av mistenkelige selgere til å ta bilde av dem. Alt fra gasskontrollører til alarmselgere. Da har politiet en mulighet for å finne kjeltringene i sine arkiver. Har eventuelle selgere rent mel i posen bør ikke det være noe problem, sier Myrvold.

– Jeg har bodd her i Torrevieja i over 12 år. Flere har sagt jeg burde ha skjønt tidligere at jeg ble lurt. Men jeg går da ikke rundt og forventer å bli rundstjålet av alle som kommer innom. Da får jeg heller være litt naiv, avslutter restauratøren fra Saltbyen.