Advarer mot flere leiebilselskaper i Spania

Slik blir du lurt.

Spaniaavisen

Publisert 24. mai 2013 12:10

COSTA BLANCA/OSLO

Centauro, Dragoncars, Record og flere andre leiebilselskaper opererer med en lav dagspris, men når du henter ut leiebilen kommer ekstraregningen: Selv om du ikke bruker mer enn en brøkdel av bensinen må du betale for hele tanken.

– En urimelig avtale, mener Ragnar Wiik, direktør for Forbruker Europa. – Den økonomiske tilstanden i Europa gjør at terskelen for å finne «smarte løsninger» for å tjene penger er lav. Leiebilbransjen er blitt en melkeku, sier Wiik til Aftenposten.

Forbruker Europas Spania-kontor fastslår at spanske leiebilselskaper ikke har lov til å kreve betaling for full tank ved henting. De jobber for at klausulen skal fjernes fra leiekontraktene, men sier at dette vil ta tid å gjennomføre.

Leiebil i Spania – fri kilometer, gratis norsk servicetelefon og prisgaranti – sjekk mulighetene her

I mellomtiden oppfordrer de forbrukerne til å klage dersom de må betale for full tank – enten til lokale forbrukermyndigheter (OMIC) eller til Forbruker Europa.

– De spanske selskapene er et godt valg hvis du skal leie bil lenger enn tre dager og kjøre langt. Hvis du trenger bil bare en dag eller to, vil du tjene på å velge et av de andre, internasjonale selskapene, sier Arnaud Delbary, business development manager hos Rentalcars.com, en av de største leiebilaktørene på nett som også Spaniaavisen formidler tjenester for.

Hos Rentalcars kan du underveis i nettbestillingen selv bestemme hvilken drivstoffavtale du ønsker. Du kan også velge bort selskapene som krever at du betaler for full tank, skriver Aftenposten.

Les også: Nordmenn ble ranet på vei fra flyplassen

Ragnar Wiik viser til at i tillegg til drivstoffutgiftene tar selskapene også ekstra betalt for ekstra fører, barnesete, egenandelsforsikring og GPS. Da flyr gjerne tusenlappene fort.

– Husk å betale med kredittkort. Da er du forsikret slik at du i etterkant kan klage både til banken her hjemme og til leiebilskapet i utlandet, sier Ragnar Wiik til avisen.