Advarer mot farlige bakterier i kaffemelken

En tredjedel av restaurantene i Valencia har uønskede mikrobakterier i sine melkeprodukter. 

Spaniaavisen

Publisert 4. februar 2010 00:25

VALENCIA/TORREVIEJA

Forskere ved Universitetet i Valencia har undersøkt 265 barer og restauranter i Valencia. Resultatene ble denne uken offentliggjort i magasinet Foodborn Pathogens and Disease.

Den viste at en tredjedel av melk og meieriprodukter servert fra restauranter i Spania overstiger grensen for mikrobakterieinnhold satt av EU. Men disse funnene er fører ikke til alvorlige sykdommer for folk som drikker eller spiser dem.

Les også: Ny røykelov deler Spania

Ingen produkter testet positivt for salmonella eller andre alvorlige mikroorganismer. Melkeprodukter, produsert i restaurantenes eget kjøkken, kom desidert dårligst ut i undersøkelsen.

Mattilsynet i Spania oppfordrer restauranter til å ha et nøye renhold på sine kanner og kaffemaskiner med dampstimer. Man reduserer også innholdet av mikrobakterieinnholdet ved å tilsette litt kanel i meieriproduktene.

Les også: Skal bruke 5,6 millioner euro på 12 strender

Carmen Aneas driver Cafe Levante i Torrevieja sentrum. Hun har bare hørt om problemet via en venn. Etter det hun kjenner til er problemet lite syd på Costa Blanca.

– Vi serverer cirka tre kilo kaffe med melk hver dag, og har ikke noen problemer med bakterier. Vi vasker kaffemaskinen hver dag, og i tillegg har vi storrengjøring på den en gang i uken. Da bruker vi halvannen time med kraftige rengjøringsmidler på maskinen. Melken oppbevarer vi alltid på egnet måte. Jeg kan ikke forstå det skal være noe problem om man tar de forholdsreglene som skal til, sier Carmen Aneas til Vikingposten.