Advarer mot Alfaz del Pi-svindlere

Svindlere prøver seg igjen i Alfaz del Pi.

Spaniaavisen

Publisert 25. november 2008 15:27

ALBIR

Personer utgir seg for å være representanter for Guardia Civils intern avis og prøver å lure næringsdrivende til å kjøpe annonser. Tannlegekontoret Jack Bostad har opplevd dette to ganger.

For noen år siden kom tre storvokste spanjoler inn på tannlegekontoret i Albir og presenterte seg som sivile politimenn i Guardia Civil. De solgte annonser for 300 euro per stykk. I tillegg lovte de ekstra beskyttelse.

Les også: Ranet på jobb

– Den gangen var det min far som var alene på jobb. Han hadde akkurat flyttet til Spania og trodde på disse mennene. Han ble rett og slett svindlet. I går ble tannlegekontoret igjen prøvd svindlet. Da per telefon. Det ringte noen spanjoler og utgav seg for å ringe på vegne av magasinet til Guardia Civil. De lovte igjen at de skulle passe ekstra på vakt hvis vi kjøpte annonse.

Les også: Kriminelle aktiv i nedgangstider

– Jeg la på med en gang og ringte direkte til Guardia Civil i Altea. Dette hadde de aldri hørt om, og de tok det veldig alvorlig. Men jeg kunne ikke gi dem noe telefonnummer for de som ringte oss hadde skjult nummer. Derfor mente de at vi skulle gå ut i media og advare andre næringsdrivende i Alfaz del Pi og hele Costa Blanca mot slik svindel. Guardia Civil presiserte at de aldri er ute og samler inn penger eller selger annonser, forteller Daniella Luise Bostad.