Foto: Canary Islands Tourism
NYHETER

Årets nasjonaldag feires stort på Kanariøyene

Flaggheising, nasjonalsang, korpsmusikk, 17.mai-tog, potetløp, pølser, brus og softis. Årets nasjonaldag feires like heftig på Kanariøyene som i Norge – enten man er fastboende eller turist.


KANARIØYENE

17. mai feires ofte stort blant nordmenn som befinner seg i utlandet – noe som også er tilfellet for nordmenn på Kanariøyene. Både fastboende og turister klemmer til på nasjonaldagen på Gran Canaria.

– 17. mai-feiringen på Den Norske Skolen på Gran Canaria er åpen for alle, sier Diana Robledo, som er sekretær ved skolen. Hun kan bekrefte at det blir storslått feiring og mange aktiviteter også i år.

Den Norske skolen ligger idyllisk til i åssiden bak Anfi del Mar-stranden, og på nasjonaldagen starter programmet klokken 09.30 med flaggheising, nasjonalsang og taler. 

Så følger et ekte 17. mai-tog til stranden Anfi del Mar med et korps som spiller opp til parade. Det blir også leker og konkurranser for barna mellom 11.00 og13.30 der alle er velkomne. Potetløp, sekkeløp, ringkasting og lotteri står på programmet – i tillegg til konsert og underholdning. Arrangementet på Den Norske Skolen avsluttes klokken 14.15.

Klokken 15.00 overtar Sjømannskirken arrangementet, og åpner dørene i sine lokaler i Arguineguín. Her kan man glede seg til allsang, aktiviteter og taler. Begynner energinivået å dale, er det salg av lapskaus, pølser, softis og kaker. Dagen avsluttes med en festgudstjeneste.

Øyvind Gundersen er daglig leder ved Sjømannskirken. Han venter storinnrykk på årests nasjonaldag.

– Vi forventer mellom 300 til 500 besøkende på 17. mai, og mange er bunadskledde. Hovedsakelig er det fastboende nordmenn, men også turister tar turen «hjem» til oss på nasjonaldagen. 17. mai-feiringen er alltid er en viktig markering for nordmenn på Gran Canaria, sier Gundersen.

– Snart sier vi hurra for 17. mai igjen. Eller som de sier på spansk: Viva el 17 de Mayo!

Debatt
Spaniaavisen oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.