900 personer evakuert - flere boliger brannherjet video

OPPDATERT: Voldsom skogbrann på Costa del Sol -  brannen er trolig påsatt.

Spaniaavisen

Publisert 12. september 2011 06:17

COSTA DEL SOL

Oppdatert kl 11:20, 14:40, 15:59

Det brenner fortsatt i fjellet på Solkysten og ifølge nordmenn VG Nett har snakket med sprer brannen seg nå rundt Calahonda. Det er satt inn flere helikotre i slukkingen, og brannmannskaper fra hele Andalucia er på vei for å hjelpe til.

Ved 21-tiden søndag kveld fikk alarmsentralen inn melding om en skogbrann på Costa del Sol, skriver El Pais. Kraftig vind gjør at brannen sprer seg, og vindene gjør også slukkingen vanskelig. Skogen er knusktørr i områdene mellom Fuengirola og Malaga.

Nå i ettermiddag blir det opplyst at 900 personer er evakuert siden brannen rammer Mijas, Ojén og Marbella. Brannen skal være påsatt.

Et område på mer enn 400 hektar er rammet, og fire boliger er så langt gått tapt i brannen.

Vet du noe om denne brannen? Ta kontakt med vår reporter her

Myndighetene regnet med at de kunne sette inn fly i slukkingen tidlig mandag morgen. Men natt til mandag ble altså 200 mennesker evakuere fra sine hjem i byen Mijas, et område hvor det bor mange skandinaver. I mørket kunne man se brannen fra flere mils avstand.

500 ble evakuert fra Marbella, og 200 fra Ojén.

Brannen startet i et område som heter Fuente de la Teja. Ifølge Europa Press skal flere urbanisasjoner være truet av flammene som sprer seg i retning Marbella.

Se video under her