9-åring gjorde rent bord - slo alle golfseniorene

Sondre har spilte golf i tre år.

Spaniaavisen

Publisert 29. oktober 2010 08:58

ORIHUELA COSTA

Sondre Sørensen Kravik (9) er tidenes yngste deltaker i golfturneringen Jessheim Open på Costa Blanca. Etter tre dager vant han klart.

Den unge herremannen fra Råholt er et multitalent innen idrett. Denne uka deltok han sammen med 24 andre, godt voksne, på golfturneringen Jessheim Open. Med sine ni år skiller han seg kratig ut aldersmessig. Siden man beregner poeng etter handicapsystemet i golf, vant Sondre turneringen klart.

Les også: Klar med nytt, eventyrlig golftilbud

– Runden jeg spilte på søndag var noe av det beste jeg har gjort. Med 93 slag fikk jeg 55 poeng. Ganske rått, egentlig. Jeg banket alle de andre, sier Sondre Sørensen Kravik til Spaniaavisen.no.

Sondre har spilt golf i tre år. Det var pappa Hans Åge som dro ham med seg. Han syntes det var morsomt, og dermed var han i gang. Det går imidlertid ikke bare i golf. Sondre driver også aktivt med fotball og langrenn.

Les også: Jan-Erik Aalbu slår et slag for Mar Menor

– Av alle idrettene jeg bedriver er det golf som er morsomst. Det har vært lange dager og langt å gå under turneringen, men jeg har hatt golfbil så det har gått greit.
 
I sommer har Sondre blant annet droppet invitasjoner til fødselsdager for heller å spille golf med pappa Hans Åge Kravik

– Vi har aldri pushet på Sondre for at han skal bli med på golfbanen. Han er en bestemt herremann som vet hva han vil. Han velger alltid hvilke køller han skal bruke selv. Nå har vi spesialbestilt køller tilpasset han. De får han om kort tid. Det er en god investering. Men jeg etterlyser et tilbud fra Norges Golfforbund til unge spillere i Norge. Det finnes ikke noe som helst tilbud til morgendagens golfspillere, sier Hans Åge Kravik til spaniaavisen.no.