Arkivet

80 råd for å bli lykkeligere


TORREVIEJA

Forfatteren av "Lykkens puslespill", Odd Kr. Sollesnes, har gode teoretiske kunnskaper om hva lykke er. I en årrekke har temaet opptatt ham. Både personlig og profesjonelt. Han er utdannet innen massekommunikasjon. I dette fagfeltet er både psykologi og sosiologi sentrale områder. Han har i mange år drevet som bedriftsrådgiver med organisasjonsutvikling som hovedfelt. Gjennom forskningsresultater og intervjuer med en rekke mennesker, kommer bitene i puslespillet på plass i boka.

Les også: Tilbake til livet

De fleste definerer et lykkelig og godt liv som det å ha noe å tro på, ha harmoni i livet, god helse, god samvittighet samt å ta ansvar for andre. For å nevne noen. Penger gir kun en kortvarig lykkefølelse, viser det seg. I boken gir Sollesnes intet mindre enn 80 råd for å bli lykkeligere, og få et godt liv. De fleste av oss tar lett på dette med lykke, og tror det er en følelse som vi vanskelig kan styre.

Les også: Turistmaskinen i fjellheimen

Gjennom vitenskapelige forskningsresultater og uttalelser fra enkeltmennesker, dras føleriet ned på et konkret plan i boka.
Lykken kommer ikke rekende på ei fjøl. Tilstanden kan du selv skape, gjennom å være bevisst på hvordan du lever livet ditt. Og ikke minst, hvordan du ønsker å ha det. Nivået av lykken kan måles medisinsk. Derfor nytter det ikke å lyve seg fra det. De fleste av oss må antakelig gjøre noen grep. Både dette å snakke stygt om andre, overdrive nytelse og være for egosentrisk, kan vi nikke bekreftende til noen hver. I følge forfatteren er alle disse elementene med på å trekke oss ned. Negative tanker, ord og gjerninger er ikke å anbefale, hvis man vil bli lykkelig.

Konklusjon:

"Lykkens puslespill" er en lesverdig bok. Den dveler ved livets mørke og lyse sider på en måte som er gjenkjennelig for leseren. Rådene som gis er solid funderte. Ingen kan etterleve alle. Det tror vi heller ikke forfatteren har ment. Boka er skrevet på et forståelig språk, og troverdigheten er høy, nettopp fordi forfatteren har søkt bekreftelser for sine påstander i anerkjent forskning. Boka bør leses etappevis. Man trenger tid til refleksjon mellom kapitlene.

 

Les mer om:

Helse-og-forbruker