71 % av befolkningen under 30 år i Andalucía har ingen inntekt

...og antallet unge som bor hjemme øker.

Spaniaavisen

Publisert 31. juli 2014 05:20

SEVILLA

Presidenten for el Juventud i Andalucía (CJA), Lorena Rodriguez, sin statistikk fra første kvartal 2014, er skremmende.

Den viser at over 79 prosent av innbyggerne under 30 år i Andalucía bor sammen med sine foreldre og 70,8 prosent har ingen inntekt.

– Dette er alarmerende. Den yngre befolkningen i Andalucía er hardt rammet. Ledigheten er økende. Nå er den nærmere 50 prosent og jeg ber myndighetene om å koordinere sine sysselsettingsprogram for unge, sier Rodriguez, 

Lederen for el Observatorio de la Emancipación, sosiologen Joffre López, sier at tallene fra første kvartal i år viser at antall unge mennesker som bor hjemme har økt. I dag er det 20 prosent flere enn i 2009, noe som betyr at åtte av ti personer under 30 år bor nå sammen med sine foreldre.

Finn hjelp i vår bransjeguide her

Med tanke på migrasjonsstrømmene sier López at Andalucía er i en spesiell situasjon sammenlignet med resten av Spania. I 2012 var det ikke flere menensker som kom enn de som dro. I 2013 kom 10 000 utlendinger til Andalucía og 12 000 har emigrert. 

– Angående sysselsetting har ledigheten for personer under 30 nådd 49,1 prosent. Sammenlignet med resten av Spania er arbeidskraften også ustabil. Gjennomsnittlig tid en person med fast jobb arbeider i samme bedrift er 30,1 måneder, som er lavest sammenlignet med andre regioner i Spania, sier López.

Midlertidige ansettelser blant unge i den andalusiske befolkningen er 61,9 prosent, det nest høyeste i Spania etter Kanariøyene.