70 nordmenn kan rammes av byggekonkurs

Fotballkjendis Sigurd Rushfeldt blant de som har investert i leilighetsprosjekt. Han ante ugler i mosen og trakk seg senere ut.

Terje Aspdahl

Publisert 28. mai 2010 06:51

GRAN CANARIA

Oppdatert: 14:01
I lang tid har det norske boligprosjektet Monte Carrera på Gran Canaria vært markedsført overfor nordmenn, blant annet av Eiendomsmegler 1. Nå kan hele boligprosjektet havarere.

Finansavisen skriver at utbyggeren Pueblo Amistad har søkt om konkursbeskyttelse. Boligprosjektet som så langt har kostet 500 millioner kroner, har gått tom for penger. Gjelden er på 445 millioner kroner. 

Les også: Her ble mange nordmenn boligsvindlet for millioner

70 nordmenn har ventet fem år på at ferieleilighetene skal bli ferdig. 70 av 131 leiligheter er solgt, og kjøperne har betalt inn et forskudd på 20 prosent – tilsammen mellom 60 og 70 millioner kroner.
 
– Dette er en kjedelig sak for de som har kjøpt leilighet, og vi har engasjert en advokat for å få kartlagt situasjonen. Et sentralt spørsmål er hvor kravene skal rettes dersom det eventuelt blir en konkurs, sier Christian Brosstad ved Sparebank 1 i Oslo til Finansavisen.

Tromsø-spissen ante ugler i mosen og kansellerte leiligheten han hadde reservert i prosjektet.

– Det berører ikke meg. Jeg trakk meg ut for over ett år siden, og tapte ingen ting på det, sier Rushfeldt til iTromsø. Han gikk lei forsinkelsene.