5000 evakuert på grunn av skogbrann video

OPPDATERT: 17 fly og helikoptre kjemper mot flammene - fem personer skadd.

Spaniaavisen

Publisert 31. august 2012 07:45

COSTA DEL SOL


10:25, 10:49,13:06
Spanske myndigheter har slått alarm på nivå 2 i regionen, og man regner med at 1000 hektar med skog er svidd av. Motorveien AP7 er også stengt i begge retninger like ved Marbella.

Byen Ojen og åtte urbanisasjoner i Marbella – til sammen 5000 mennesker – er evakuert etter storbrannen på Costa del Sol.

Brannen startet torsdag ettermiddag. Kraftig vind gjør slukningsarbeidet vanskelig.

Brannmannskapene skal ha fått kontroll med tre av fire fronter. 17 fly og helikoptre er nå involvert i slukningsarbeidet som pågår over et flere tusen hektar stort område.

Er du rammet av brannen? Ta kontakt med vår reporter her

Det ble opprettet evakueringssentre ved kommunale idrettsanlegg og ved en veddeløpsbane i Costa del Sol. Brannslukningsflyene kan ikke tas i bruk etter solnedgang i Spania, av sikkerhetsmessige årsaker. Det har gjort slukningsarbeidet ekstra vanskelig natt til fredag.

Brannen har også rammet Alhaurín El Grande, Mijas og Calahonda. Også her er flere evakuert. Ved Hotel La Cala Resort er 200 hotellgjester evakuert.

Fem personer er skadd. En av disse har brannskader på 50 prosent av kroppen.

Flammene skal også ha gjort skader på flere hus.

Brannmannskaper mente imidlertid i går at de skulle få kontroll over brannen i løpet av natten – noe de ikke har klart. Måten brannen sprer seg på gjør at politiet frykter den kan være påsatt fra flere steder, skriver El Pais.

Se video under her