50 briter mistenkt for gigantsvindel

Skal ha lurt til seg 60 millioner euro.

Spaniaavisen

Publisert 26. mars 2009 08:10

ALICANTE

Guardia Civil har arrestert en gruppe på mer enn 50 personer, de fleste av dem briter. Gruppen er mistenkt for dokumentfalsk og svindel for 60 millioner euro.

Arrestasjonene har foregått i Alicante, Murcia, Málaga og på Kanariøyene. Kilder i Guardia Civil har fortalt 20minutos at de pågrepne brukte falske ID-papirer som de hadde fått fra en internasjonal organisasjon. Hensikten var å ta opp huslån og andre lån.

Man tror at mer enn 60 millioner euro kan ha blitt svindlet fra så mange som 25 banker i Alicante-provinsen.

Les også: Anker spansk boligsvindel til høyesterett

Den såkalte Operasjon Rocco startet i 2007 da to britisk menn og en kvinne ble arrestert i Torrevieja og Javea. De var angivelig ledere av en gruppe som skaffet falske papirer over Internett.

Det eksisterte fem forskjellige internettsider, administrert fra USA, men med virtuelle kontorer i mange skatteparadiser.  To av hovedpersonene, Anthony Kearney og Donna McCafferty, bodde i Alicante, og ble arrestert som følge av Storbritannias kriminalstopp-kampanje i november i fjor.

Etterforskningen har ledet til en annen britisk beboer, ettersøkt i forbindelse med et drap som ble begått i Málaga for noen år siden. Spansk politi forteller at mannen har returnert til England ved hjelp av falske papirer som ble utstedt av gruppen som nå er pågrepet.

Les også: Forbryterlisten blir kortere

Guardia Civil har beskrevet gruppen som perfekt organisert, med mulighet til å få tak i alle typer falske dokumenter, og med et bredt nettverk av kunder og samarbeidspartnere. Man antar at de har skaffet mer enn 1000 falske dokumenter over en tremåneders periode.