- 47 nestenulykker i spansk luftrom i fjor

Flygelederorganisasjon går ut og advarer.

Spaniaavisen

Publisert 29. september 2011 13:30

MADRID

Flygelederne organisert i Aprocta hevder at sikkerheten i spansk luftrom har blitt verre etter at myndighetene har endret sin politikk på dette feltet.

Organisasjonen hevder at det ble registrert hele 47 nestenulykker i spansk luftrom i 2010, viser statistikk fra Eurocontrol. – Dette er alarmerende. Forskjellen mellom Spania og våre europeiske naboer er en skandale, sier talsmann Fernando Marián.
 
Tallene står i grell kontrast til Frankrike hvor det ble registrert "bare" 14 slike episoder, og det i et land hvor man har 1,5 millioner flere flyvninger i året enn i Spania.

Leiebil i Spania – gratis norsk servicetelefon – prisgaranti

Flyvelederne ønsker ikke å være mer konkret om nestenulykkene siden den informasjonen er konfidensiell. Aprocta sier myndighetene har gjort 28 lovendringer som har rammet flytrafikkontrollen de siste to årene. Dermed følger man ikke den høyeste sikkerhetsstandarden i spansk luftrom.

"Motparten", flyplasseier og driver Aena, avviser tallene fra flygelederne og hevder at antallet nestenulykker ble redusert med 20 prosent i 2010, ifølge spanske nyhetsbyrå.