40 grader? Bare herlig varmt!

Familien Dahle fra Molde koser seg på stranden, også når gradestokken kryper opp mot 40 grader. De synes Spania er topp, hver sommer.

Spaniaavisen

Publisert 31. juli 2009 06:30

TORREVIEJA

I forrige uke steg temperaturen merkbart, og noen kilometer innenfor kysten på Costa Blanca ble det målt over 40 grader.

– Jeg har ikke sett på gradestokken, men merket plutselig at det ble betydelig varmere da jeg var ute og syklet i formiddag. Her på stranden er det likevel helt topp å være. Det blåser en liten bris, og vi kan kjøle oss ned i sjøen så ofte vi vil, sier Per Arne Dahle (41) til Vikingposten.

Kona Rita (32), og Mathilde (7) og Marte (9) har sammen med Per Arne feriert på Costa Blanca hver sommer i en årrekke.

– Foreldrene mine har leilighet her, og vi har først med oss ungene et par uker, før Per Arne og jeg tar en tur alene i begynnelsen av september. I år er vi veldig fornøyd med ferieværet. Vi hadde nemlig to fine uker hjemme i Molde før vi kom hit. Så nå får vi virkelig ladet batteriene før vinteren, fastslår Rita Dahle.

Hvordan blir været i helgen? Sjekk det her

Til tross for manetadvarsler og varmerekorder, strømmer feriefolket til strendene på Costa Blanca for tiden. Etter rekordvarmen i forrige uke, har temperaturene stabilisert seg rundt 30 grader, og det er igjen mulig å få seg en god natts søvn uten å våkne badet i svette.

– Vi setter på air condition om natten. Da sover vi utmerket, betror Rita Dahle oss, før hun tar med seg resten av familien og legger på svøm.