40 flypassasjerer ble sendt rett hjem igjen

Kritiserer myndighetspersoner på El Altet.

Terje Aspdahl

Publisert 30. mars 2021 18:33

EL ALTET

Rundt 40 britiske passasjerer som kom med et Ryanair-fly fra Manchester, måtte gjøre vendereis da de ankom Alicante-flyplassen på mandag.

De fikk ikke lov til å slippe inn i Spania til tross for at reisedokumentene var gjennomgått og godkjent av både Ryanair og av lufthavnmyndighetene i Manchester før avreise.

– Passasjerene fikk fortalt at de ikke kunne komme inn i Spania uten residencia-kortene. De ble satt på flyet og sendt hjem igjen, forteller en brite ifølge engelske medier.

Blant de som måtte gjøre vendereis var det passasjerer som hadde fått beskjed om at TIE-kortene (utlendings-ID) deres var klare til å bli hentet her i Spania. Andre var kommet for å ferdigstille residencia-prosessen. Begge er gyldig grunn til å ta en nødvendig reise, slik det er definert av britiske myndigheter.

Darren Parmenter, byråd med ansvar for turisme og internasjonale relasjoner i San Fulgencio, sier han har tatt opp problemene med det britiske konsulatet.

– De er klar over disse problemene. Dette er ikke første gang at noen myndighetspersoner på flyplassen ikke er klar over hvilke lover og regler som gjelder, sier Parmenter ifølge The Leader.